Medlemmar och Uppgifter

Sammankallande: Mats Bengtsson

Medlemmar: Annette Runsten, Benita Nilsson, Bo Nilsson och Johanna Hultman

Handicapkommittéens uppgifter.

Informera medlemmarna om vikten av att registrera ronder på Min Golf om man vill ha ett så rättvisande handicap som möjligt. Detta kan bland annat ske i Puttar & Slag, redovisningar på årsmöten eller vid andra träffar.

Medlemmen ska i första hand spela sig till sin egen handicap, men ibland kan det hända att det finns anledning för handicapkommittén att göra en större och snabbare justering än vad som kan ske genom registrering av eget spel. Det kan vara medicinska skäl (sjukdom eller skada av mer bestående art) eller ett långt speluppehåll.

Ta emot önskemål från enskilda medlemmar som vill få sin handicap justerad.
Kommittén tar fram relevant underlag och tittar på de motiv som medlemmen lagt fram.
Därefter fattas beslut om ev. justering.

Årligen genomföra en manuell genomgång av medlemmarnas handicap med hjälp av de rapporter som går att ta ut ur GIT Online. Ska vara klart senast den 31 januari.

Uppkommer diskussion om en spelare (medlem) har ett rättvisande handicap eller inte (har en handicap som speglar hens aktuella spelstandard), ska även detta tas upp av handicapkommittén.

Besvara frågor från andra klubbar som kontaktar oss och har frågor eller synpunkter på någon av våra medlemmars handicap.

Ta fram lämplig statistik (uppdelat) för att på sikt kunna utvärdera medlemmarnas handicapförändring och med det som underlag utveckla klubbens verksamhet.

Lämna rapport till GK vid deras styrelsemöte.

Alla punkterna ska följas upp, analyseras och ligga till grund för ev. framtida förändringar.

Ta fram underlag för verksamhetsberättelse och skicka till ordförande i GK.

Handicapkommittén ska vara allsidigt sammansatt.
Det innebär att den bör bestå av både kvinnor o män, olika åldrar, olika handicap, personer med olika ”mål med sitt golfspel” (tävla på ”elit nivå”, klubbtävlingar, par-tävlingar, spela med kompisar, resa o spela golf, mm), nybörjare o de som spelat länge, mm.

Namn                        Hcp     Född år      Mobil                       E-post

Mats Bengtsson         25      1952      073-310 95 60         bengtssonmats87@gmail.com
Bo Nilsson                  18      1949      072-571 81 43         bo49.nilsson@gmail.com
Johanna Hultman      19      1968      076-776 15 70         johanna.hultman@svenskakyrkan.se