Nybörjarkurs / Grönt kort 2020

Varmt Välkommen till starten på Din golfkarriär!

Grönt-kort kursen vänder sig som är helt ny inom golfen. Kursen omfattar totalt 8 timmars utbildning. Här lär du dig grunderna inom alla olika slag. Här börjar vägen mot ditt gröna kort, om du vill.

I den praktiska utbildnimngen ingår de viktigsate momenten: grundslag (fullsving), närspel, bunkerslag samt puttning.

I teoridelen lägger vi stor vikt vid säkerhet, hur det fungerar ute på banan. Vi går även igenom de viktigaste golfreglerna. Teoriprov ingår!

Kursen följer Svenska Golfförbundets rekommenderade utbildningsplan. Vi erbjuder flera olika kursupplägg under säsongen. Vi fokuserar framförallt på intensivkurser som pågår under en och samma helg.

Alla kurser innefattar 8 timmars utbildning.

• Intensivkurs lördag till söndag
  • Kvällskurser under en tvåveckors period
  • Skräddarsydda kurser efter ösnekmål till grupper, företag eller andra organisationer

Att ta Grönt Kort:

Efter kursen får du börja spela på banan med en fadder, en fadder är en etablerad spelare somhar 36 i handicap eller lägre. Känner du ingen som spelar golf i dagsläget så hjälper vi dig att hitta en lämplig fadder.

Du spelar dina första rundor från en utslagsplats som är anpassad för nybörjare (svart/gul tee). När du klarat av att spela 9 hål och fått ihop 18 poäng på motsvarande 36 i handicap är du godkänd för Grönt Kort. Därefter kan du börja vägen mot handicap 36 och lägre.

I Nybörjarkursen ingår detaljerad information omexakt vad somkrävs föratt de olika momenten ska godkännas och exakt hur handicap-systemet fungerar.

För att skapa bra kvalitè på utbildningen kommer varje grupp va max 10 st deltagare.

För att se en introduktionsfilm om golf klickar du här.

Pris:

Nybörjarkurs                                          1895:-
Nybörjarkurs inkl medlemskap i Sjögärdet   3295:-

I kursens pris ingår lån av klubbor, kursmaterial (Grönt kort 2020) och 8 timmars utbildning uppdelat på 2 kurstillfällen.

Som kursdeltagare får du följande förmån:

• Rabatt på utrustning så som klubbor, kläder samt skor
  • Rabatt på lektioner och lektionspaket

Nybörjarkurs 1 - Christopher Senocak, PGA Club Professional

Lördag  9 Maj  11.00 - 15.00
Söndag  10 Maj   11.00 - 15.00

Nybörjarkurs 2- Christopher Senocak, PGA Club Professional

Lördag  23 Maj 11.00 - 15.00
Söndag  24 Maj  11.00 - 15.00

Nybörjarkurs 3 - Christopher Senocak, PGA Club Professional

Lördag  13 Juni 11.00 - 15.00
Söndag  14 Juni  11.00 - 15.00